Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ. σ. ξύδι
  • 2 κ. σ. φρεσκοκομμένο βασιλικό
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • Καλαμάκια για σουβλάκι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτας και το ξύδι.
  2. Προσθέστε το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Τοποθετήστε τις γαρίδες στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν από την μαρινάδα ομοιόμορφα.
  4. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα περίπου, ανακατεύοντας ενδιάμεσα μία με δύο φορές.
  5. Ζεστάνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά και τοποθετήστε τις γαρίδες στα καλαμάκια για σουβλάκι τρυπώντας μία στο κεφάλι και μία στην ουρά.
  6. Ρίξτε λίγο λάδι στο γκριλ και ψήστε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.