Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- 200 γρ. ρύζι για ριζότο
- 20 γρ. κρασί λευκό
- 800 ml ζωμό λαχανικών
- 30 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. παρμεζάνα
- Για το πέστο
- 1 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. λάδι
- 30 γρ. φύλλα βασιλικού
- 20 γρ. κάσιους
- 50 γρ. παρμεζάνα
- Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- κάσιους
- παρμεζάνα
- πιπέρι
- λάδι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί με αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Βάζουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό σε 2-3 δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια για περίπου 10 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για μερικά λεπτά. Βάζουμε το βούτυρο και το πιπέρι και ανακατεύουμε ενώ κατόπιν ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει όλο το μείγμα.
- Ετοιμάζουμε το πέστο, βάζοντας σε ένα μίξερ τα σκόρδα, το λάδι και χτυπάμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τον βασιλικό και τα κάσιους με την παρμεζάνα, χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και σερβίρουμε.