Υλικά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 120 γρ. λουκάνικο κομμένο σε φέτες
- 800 γρ. σάλτσα ντομάτας με ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κ. γλ. ζάχαρη
- 600 γρ. νιόκι
- 125 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
- Φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 8- 10 λεπτά.
- Προσθέστε το λουκάνικο και συνεχίστε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
- Ρίξτε την ντομάτα και τη ζάχαρη και αφήστε να πάρει μια βράση.
- Προσθέστε τα νιόκι και αφήστε να βράσουν για 8 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
- Ανεβάστε τη φωτιά στη δυνατή θερμοκρασία και προσθέστε τα 3/4 της μοτσαρέλας και τον περισσότερο βασιλικό.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί, γαρνίρετε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήστε στο γκριλ για 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρετε.