Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 120 γρ. λουκάνικο κομμένο σε φέτες
  • 800 γρ. σάλτσα ντομάτας με ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 600 γρ. νιόκι
  • 125 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
  • Φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 8- 10 λεπτά.
  2. Προσθέστε το λουκάνικο και συνεχίστε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
  3. Ρίξτε την ντομάτα και τη ζάχαρη και αφήστε να πάρει μια βράση.
  4. Προσθέστε τα νιόκι και αφήστε να βράσουν για 8 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  5. Ανεβάστε τη φωτιά στη δυνατή θερμοκρασία και προσθέστε τα 3/4 της μοτσαρέλας και τον περισσότερο βασιλικό.
  6. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί, γαρνίρετε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήστε στο γκριλ για 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  7. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρετε.