Υλικά
- 200 γρ. ανάλατο βούτυρο μαλακό
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αβγό
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Χτυπήστε το βούτυρο με ένα μίξερ χειρός μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, το αβγό και το εκύχλισμα βανίλιας και στο τέλος το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Απλώστε τη ζύμη σε μία καθαρή επιφάνεια, ανοίξτε με τη βοήθεια ενός πλάστη και κόψτε σε σχέδια της επιλογής σας με τα ειδικά κουπάτ.
- Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 8- 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρυσαφένια απόχρωση.
- Αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά και απολαύστε.