Υλικά

  • 200 γρ. ανάλατο βούτυρο μαλακό
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε το βούτυρο με ένα μίξερ χειρός μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αβγό και το εκύχλισμα βανίλιας και στο τέλος το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Απλώστε τη ζύμη σε μία καθαρή επιφάνεια, ανοίξτε με τη βοήθεια ενός πλάστη και κόψτε σε σχέδια της επιλογής σας με τα ειδικά κουπάτ.
  4. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 8- 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρυσαφένια απόχρωση.
  5. Αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά και απολαύστε.