Υλικά
- 450 γρ. ζυμαρικά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο ραντίτσιο
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 220 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
- 1/8 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το ραντίτσιο για 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και καλύψτε με μεμβράνη.
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος στο ίδιο τηγάνι και αφήστε να πάρει μια βράση σε μεσαία θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε την γκοργκοντζόλα και αφήστε να λιώσει ανακατεύοντας για 2 λεπτά.
- Γαρνίρετε με το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και προσθέστε το ραντίτσιο.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά.