Υλικά
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 4 κ. σ. κόρν φλαουρ
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 κ. σ. βούτυρο
- 3 αβγά
- 1 βανιλίνη ή ξύσμα λεμονιού
- 250 γρ. φύλλο κρούστας
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Ζάχαρη άχνη ή μέλι
- Κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
- Διαλύστε το κόρν φλαουρ σε 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα.
- Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία το υπόλοιπο γάλα και προσθέστε το διαλυμένο κορν φλάουρ.
- Συνεχίστε το ζέσταμα ανακατεύοντας αδιάκοπα μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η κρέμα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψί.
- Απλώστε ένα φύλλο κρούστας να καλύπτει και τα τοιχώματα του ταψιού, βουτυρώστε και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μισά φύλλα.
- Ρίξτε την κρέμα στο ταψί και επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Χαράξτε σε κομμάτια και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσει και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.