Υλικά

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 4 κ. σ. κόρν φλαουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 3 αβγά
  • 1 βανιλίνη ή ξύσμα λεμονιού
  • 250 γρ. φύλλο κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Ζάχαρη άχνη ή μέλι
  • Κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

  1. Διαλύστε το κόρν φλαουρ σε 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα.
  2. Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία το υπόλοιπο γάλα και προσθέστε το διαλυμένο κορν φλάουρ.
  3. Συνεχίστε το ζέσταμα ανακατεύοντας αδιάκοπα μέχρι να πήξει η κρέμα.
  4. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η κρέμα.
  5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψί.
  6. Απλώστε ένα φύλλο κρούστας να καλύπτει και τα τοιχώματα του ταψιού, βουτυρώστε και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μισά φύλλα.
  7. Ρίξτε την κρέμα στο ταψί και επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
  8. Χαράξτε σε κομμάτια και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  9. Αφήστε να κρυώσει και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.