Υλικά

  • 3 φλιτζάνια γραβιέρα
  • 6 βραστές πατάτες
  • 5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες για 25 λεπτά.
  2. Μόλις είναι έτοιμες, τις αφήνετε για λίγο να κρυώσουν και μετά τις κόβετε σε ροδέλες.
  3. Με ένα πινελάκι αλείφετε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και στρώνετε τις βραστές πατάτες
  4. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ρίχνετε από πάνω το ζαμπόν και την τριμμένη γραβιέρα. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και κουνάτε προς τα δεξιά και αριστερά να πάει παντού.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.