Υλικά
- 3 φλιτζάνια γραβιέρα
- 6 βραστές πατάτες
- 5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Αρχικά, σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες για 25 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμες, τις αφήνετε για λίγο να κρυώσουν και μετά τις κόβετε σε ροδέλες.
- Με ένα πινελάκι αλείφετε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και στρώνετε τις βραστές πατάτες
- Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ρίχνετε από πάνω το ζαμπόν και την τριμμένη γραβιέρα. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και κουνάτε προς τα δεξιά και αριστερά να πάει παντού.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.