Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
  • 1 1/2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κ. γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 2 αβγά
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
  • 2 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τη ζάχαρη, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε.
  3. Προσθέστε τα αβγά, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και χτυπήστε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά.
  4. Συμπληρώστε το βραστό νερό στο τέλος και ανακατέψτε ξανά.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα αφού πρώτα την έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει.
  6. Ψήνετε για 35 με 40 λεπτά.