Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
- 1 1/2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 κ. γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. γ. αλάτι
- 2 αβγά
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
- 2 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό
Εκτέλεση
- Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τη ζάχαρη, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τα αβγά, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και χτυπήστε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά.
- Συμπληρώστε το βραστό νερό στο τέλος και ανακατέψτε ξανά.
- Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα αφού πρώτα την έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει.
- Ψήνετε για 35 με 40 λεπτά.