Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • Διακοσμητικό γλάσο
  • Διάφορα χρωματιστά ζαχαρωτά για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μίξερ με χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
  3. Αυξήστε την ταχύτητα στο δυνατό μέχρι να αποκτήσετε ένα ελαφρύ και κρεμώδες μείγμα.
  4. Χαμηλώστε και πάλι και προσθέστε το αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
  5. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Χωρίστε τη ζύμη σε τέσσερα μέρη, τυλίξτε το κάθε μέρος με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  7. Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε το ένα κομμάτι της ζύμης με αλευρωμένο πλάστη.
  8. Κόψτε τη ζύμη με χριστουγεννιάτικα κουπάτ και τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να πασπαλίσετε τα μπισκότα με χρωματισμένη ζάχαρη.
  9. Ψήστε για 10- 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και αφήστε να κρυώσουν.
  10. Επαναλάβετε και για τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.
  11. Όταν τα μπισκότα κρυώσουν καλά διακοσμήστε με το γλάσο και πασπαλίστε με τις γαρνιτούρες της επιλογής σας.
  12. Αφήστε το γλάσο να στεγνώσει περίπου 1 ώρα και αποθηκεύστε τα μπισκότα σε καλά σκεπασμένο δοχείο.
  13. Μπορείτε να τα καταναλώσετε μέσα σε δύο εβδομάδες.