Υλικά

Την ξέρουμε και την αγαπάμε οι περισσότεροι, αν και την επιστρατεύουμε σε εντυπωσιακά λίγα πιάτα. Σε σχέση τουλάχιστον με όσα μπορεί να κάνει γευστικά σε πάρα πολλά φαγητά και σνακ. Για την κέτσαπ ο λόγος, τη χαρακτηριστική σάλτσα ντομάτας με τη γλυκόξινη γεύση. Την οποία ξέρει και αγαπά πολύ η δημιουργική κουζίνα, γνωρίζοντας ότι κάποιες φορές είναι η απάντηση ακόμα και στη ζάχαρη. Κάθε φορά που θέλουμε να προσθέσουμε λοιπόν μια απροσδιόριστη αίσθηση γλυκύτητας σε ένα πιάτο, η κέτσαπ μπορεί πράγματι να είναι η βασική επιλογή. Αυτό το γνωρίζουν εξάλλου καλά οι έμπειροι ψήστες, καθώς η κέτσαπ αποτελεί τη βάση της μπάρμπεκιου σος. Πού αλλού κάνει θαύματα; Σε γλάσο για πουλερικά, σε γαρίδες κοκτέιλ, ακόμα και σε μαρινάδες για μπριζόλες και κοτόπουλο. Και τις ψαροκροκέτες «ζωντανεύει», δίνοντας μια άλλη διάσταση στο ψάρι. Ώρα να δοκιμάσουμε λοιπόν την κέτσαπ και σε άλλα πράγματα από τα μπέργκερ και τα χοτ ντογκ και τη λευκή μακαρονάδα. Οι συνταγές εξάλλου με δημιουργικές χρήσεις της κέτσαπ είναι πραγματικά ανεξάντλητες…