Υλικά
- 1 χταπόδι (του κιλού)
- 300 γρ. φακές
- 80 γρ. ρύζι καρολίνα
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 800 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού ξίδι
- Μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βάλτε το χταπόδι να βράσει με το ξίδι για 1 ώρα. Στραγγίστε, αφήστε στην άκρη να κρυώσει και κόψτε σε κομματάκια.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράστε τις φακές με τα κρεμμύδια για 30 λεπτά.
- Αδειάστε τις φακές σε ένα πιρέξ, μαζί με το νερό τους.
- Τοποθετήστε από πάνω τα κομμάτια χταποδιού, το ρύζι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ντομάτα, τις πιπεριές και αλατοπιπερώστε.
- Περιχύστε με ελαιόλαδο και ανακατέψτε απαλά.
- Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
- Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό.