Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού πουρέ πατάτας
- 2 αβγά
- 2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1 κ. γλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ. γλ. ιταλικά μυρωδικά (μείγμα από βασιλικό, ρίγανη, δενδρολίβανο, θυμάρι, σκόνη σκόρδου, κόλιανδρο ή φασκόμηλο)
- Αλάτι, πιπέρι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε την παρμεζάνα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τα μυρωδικά και τις φρυγανιές.
- Βάλτε το αλεύρι σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
- Σπάστε τα αβγά, χτυπήστε και αλατοπιπερώστε σε άλλο πιάτο.
- Διαμορφώστε με τα χέρια τον πουρέ πατάτας σε μπάλες.
- Περάστε κάθε μπάλα πατάτας από το αλεύρι, στη συνέχεια βυθίστε στο αβγό και τέλος καλύψτε με το μείγμα της φρυγανιάς.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξουν οι πατατοκεφτέδες.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τους πατατοκεφτέδες για 3- 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.