Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού πουρέ πατάτας
  • 2 αβγά
  • 2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 κ. γλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ. γλ. ιταλικά μυρωδικά (μείγμα από βασιλικό, ρίγανη, δενδρολίβανο, θυμάρι, σκόνη σκόρδου, κόλιανδρο ή φασκόμηλο)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε την παρμεζάνα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τα μυρωδικά και τις φρυγανιές.
  2. Βάλτε το αλεύρι σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
  3. Σπάστε τα αβγά, χτυπήστε και αλατοπιπερώστε σε άλλο πιάτο.
  4. Διαμορφώστε με τα χέρια τον πουρέ πατάτας σε μπάλες.
  5. Περάστε κάθε μπάλα πατάτας από το αλεύρι, στη συνέχεια βυθίστε στο αβγό και τέλος καλύψτε με το μείγμα της φρυγανιάς.
  6. Τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξουν οι πατατοκεφτέδες.
  7. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τους πατατοκεφτέδες για 3- 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.