Υλικά

  • 450 γρ. βάση για πίτσα
  • 90 γρ. πελτέ ντομάτα
  • 155 γρ. τριμμένο τυρί για πίτσα
  • 150 γρ. φρέσκια ρικότα, θρυμματισμένη
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες με μαντολίνο
  • 200 γρ. ντομάτα, κομμένη στη μέση
  • 140 γρ. (3/4 φλ. τσαγιού) πράσινες ελιές γεμιστές
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Ελαιόλαδο και γλάσο βαλσάμικου για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.
  2. Απλώστε στη βάση της πίτσας 1/3 φλιτζανιού πελτέ ντομάτας.
  3. Πασπαλίστε με το μισό τυρί.
  4. Από πάνω προσθέστε τη ρικότα θρυμματισμένη και τις αποξηραμένες νιφάδες τσίλι, αν τις χρησιμοποιήσετε.
  5. Τοποθετήστε από πάνω 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες, τις ντομάτες κομμένες στη μέση, τις ελιές και αι 1/3 φλιτζανιού φύλλα φρέσκου βασιλικού.
  6. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί και στη συνέχεια ραντίστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
  7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει και η βάση να γίνει τραγανή.
  8. Περιχύστε με ελαιόλαδο και γλάσο βαλσάμικου, αν τα χρησιμοποιήσετε.