Υλικά
- 450 γρ. βάση για πίτσα
- 90 γρ. πελτέ ντομάτα
- 155 γρ. τριμμένο τυρί για πίτσα
- 150 γρ. φρέσκια ρικότα, θρυμματισμένη
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
- 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες με μαντολίνο
- 200 γρ. ντομάτα, κομμένη στη μέση
- 140 γρ. (3/4 φλ. τσαγιού) πράσινες ελιές γεμιστές
- 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
- Ελαιόλαδο και γλάσο βαλσάμικου για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.
- Απλώστε στη βάση της πίτσας 1/3 φλιτζανιού πελτέ ντομάτας.
- Πασπαλίστε με το μισό τυρί.
- Από πάνω προσθέστε τη ρικότα θρυμματισμένη και τις αποξηραμένες νιφάδες τσίλι, αν τις χρησιμοποιήσετε.
- Τοποθετήστε από πάνω 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες, τις ντομάτες κομμένες στη μέση, τις ελιές και αι 1/3 φλιτζανιού φύλλα φρέσκου βασιλικού.
- Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί και στη συνέχεια ραντίστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει και η βάση να γίνει τραγανή.
- Περιχύστε με ελαιόλαδο και γλάσο βαλσάμικου, αν τα χρησιμοποιήσετε.