Με λίγες μόνο αλλαγές (το ελαιόλαδο και τους σπόρους), φέρνουμε τη μεσογειακή εκδοχή των περίφημων βρετανικών μπισκότων Hobnob. H συνταγή βασίζεται σε πολύ αγνά και απλά υλικά που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Τα συγκεκριμένα μπισκότα είναι vegan, γεμάτα εδώδιμες και φυτικές ίνες, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, ήπια γλυκύτητα και χωρίς κανένα επεξεργασμένο συστατικό.
Υλικά (15 μπισκότα)
- 200 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 120 γρ. αλεύρι βρώμης (ή βρώμη αλεσμένη)
- 1 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανισμένο
- 1 κ.σ. σπόρους chia
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 120 γρ. γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
- 80 γρ. μέλι
- 70 γρ. φυστικοβούτυρο
- 100 γρ. κουβερτούρα με στέβια, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. λάδι καρύδας
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο και τους σπόρους chia με 4 κ.σ. νερό και τους αφήνουμε να μουλιάσουν για λίγα λεπτά.
- Βήμα 2: Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά (ελαιόλαδο, βανίλια, γάλα, μέλι, φιστικοβούτυρο) και ανακατεύουμε.
- Βήμα 3: Στο μπολ με τα υγρά υλικά, προσθέτουμε τους μουλιασμένους σπόρους, το αλεύρι αμυγδάλου και το αλεύρι βρώμης. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα σφιχτό μείγμα.
- Βήμα 4: Σχηματίζουμε 15 μπαλίτσες.
- Βήμα 5: Με τη βοήθεια ενός κουταλιού και πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, πατάμε τις μπαλίτσες για να φτιάξουμε τα μπισκότα μας.
- Βήμα 6: Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, στον αέρα, για 15’.
- Βήμα 7: Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας.
- Βήμα 8: Μόλις βγουν τα μπισκότα από τον φούρνο, καλύπτουμε κάθε μπισκότο με 1 κ.σ. κουβερτούρας. Αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
- Ενέργεια: 114 kcal
- Υδατάνθρακες: 10,8 γρ.
- Πρωτεΐνη: 4,6 γρ.
- Λιπαρά: 5,6 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,1 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ