Υλικά
- 1 κ. σ. βούτυρο
- 1/4 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μήλο (καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες)
- 2 χοιρινές μπριζόλες
- 3/4 φλ. τσαγιού σάλτσα μήλου
- 2 κ. σ. ζάχαρη καστανή
- 1/2 κ. γλ. μουστάρδα
- 1/8 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- Πιπέρι για τη γεύση
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και τις φέτες μήλου και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
- Μεταφέρετε το κρεμμύδι και το μήλο σε ένα μπολ.
- Τοποθετήστε τις μπριζόλες στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά.
- Στο μπολ με τα κρεμμύδια και τις φέτες μήλου προσθέστε τη σάλτσα μήλου, την καστανή ζάχαρη, τη μουστάρδα και την κανέλα και ανακατέψτε καλά.
- Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα ταψί, αλατοπιπερώστε, γαρνίρετε με τη σάλτσα μήλου και σκεπάστε.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30- 45 λεπτά.