Υλικά
O ζεστός στιγμιαίος καφές αποτελεί αγαπημένο ρόφημα για πολλούς ανθρώπους και είναι κρίμα να μην τον απολαμβάνουν με τον τρόπο που πρέπει. Γιατί μπορεί τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες να χρησιμοποιούμε την κούπα του ακόμα και για να ζεστάνουμε τα χέρια μας, αυτό όμως κάνει κακό στον ίδιο τον καφέ. Οι περισσότεροι κόκκοι καφέ αντιδρούν καλύτερα σε ζεστό και όχι βραστό νερό. Το βραστό νερό που πέφτει κατευθείαν πάνω στη σκόνη την τσουρουφλίζει, πνίγοντας αρώματα και γεύση και καταλήγοντας σε μέτριες καταστάσεις. Ζεστό νερό θέλουμε λοιπόν πάντα και ποτέ καυτό. Οι ειδικοί ωστόσο του καφέ προτείνουν να βράζεται πρώτα το νερό και να αφήνεται να κρυώσει για λίγο πριν την παρασκευή. Κι αυτό γιατί το βράσιμο έχει την ικανότητα να μαλακώνει το σκληρό νερό της βρύσης, χαμηλώνοντας την περιεκτικότητά του σε άλατα μαγνησίου και ασβεστίου. Που όλα αυτά είναι για τον καφέ μας αφόρητες ακαθαρσίες…