Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ. γλ. βανίλια σε σκόνη
- 1 μεγάλο αβγό
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς μια φόρμα.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη ζάχαρη, προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε με το χέρι σας τη ζύμη μέχρι να γίνει ψίχουλα.
- Προσθέστε τη βανίλια και το αβγό και ζυμώστε μέχρι να δημιουργήσετε μια μπάλα ζύμης.
- Χωρίστε σε τρία ίσα μέρη και αφήστε το ένα να ξεκουραστεί. Απλώστε την υπόλοιπη ζύμη στο ταψί.
- Τρίψτε τα μήλα σε ένα μπολ και προσθέστε το χυμό λεμονιού. Στραγγίστε με τα χέρια σας μέχρι να φύγουν τα περίσσια υγρά και προσθέστε την ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατέψτε καλά και γεμίστε το ταψί.
- Τρίψτε την υπόλοιπη ζύμη πάνω στη γέμιση και ψήστε για 50- 60 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η ζύμη της πίτας.
- Αφήστε να κρυώσει και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.