Υλικά
- 1 πακέτο ξερή μαγιά
- 1 κ. γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό (περίπου στους 45 βαθμούς)
- 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι (για ψωμί)
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ λιώστε τη μαγιά και την ζάχαρη στο ζεστό νερό και αφήστε μέχρι να αποκτήσουν μία κρεμώδη υφή για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μαλακώσει.
- Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- Τοποθετήστε την ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε ελαφρά και ανοίξτε στο επιθυμητό πάχος.
- Τοποθετήστε το φύλλο της ζύμης σε ένα ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι ή αλευρωμένο ταψί, προσθέστε τα υλικά της αρεσκείας σας και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15- 20 λεπτά.