Υλικά

  • 1 πακέτο ξερή μαγιά
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό (περίπου στους 45 βαθμούς)
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι (για ψωμί)
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ λιώστε τη μαγιά και την ζάχαρη στο ζεστό νερό και αφήστε μέχρι να αποκτήσουν μία κρεμώδη υφή για περίπου 10 λεπτά.
  3. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μαλακώσει.
  4. Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  5. Τοποθετήστε την ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε ελαφρά και ανοίξτε στο επιθυμητό πάχος.
  6. Τοποθετήστε το φύλλο της ζύμης σε ένα ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι ή αλευρωμένο ταψί, προσθέστε τα υλικά της αρεσκείας σας και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15- 20 λεπτά.