Υλικά

  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα με λίγα λιπαρά
  • 2 φλ. τσαγιού ροδάκινα (ή το φρούτο της επιλογής σας)
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα ταψί 20 ή 22 εκ., βάλτε το στον φούρνο και αφαιρέστε το μόλις λιώσει.
  3. Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, την ζάχαρη (3/4 φλ. τσαγιού), το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε το γάλα και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο και απαλό μείγμα.
  5. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και τοποθετήστε από πάνω τα φρούτα.
  6. Πασπαλίτε με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 50- 60 λεπτά