Υλικά
- 190- 200 γρ. βρώμη
- 1 αυγό
- 200 ml ασπράδι αυγού
- 280 γρ. τυρί cottage
- 150 γρ. φέτα
- 200 γρ. γιαούρτι 0%
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 πιπεριάμ ψιλοκομμένη
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
- Θυμάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Τοποθετήστε το ασπράδι αυγού, το αυγό, τη βρώμη, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τη φέτα, το τυρί cottage και την πιπεριά.
- Ανακατέψτε με μία σπάτουλα και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι (αν χρησιμοποιήσετε) κατά βούληση.
- Ανακατέψτε ακόμη μία φορά και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή σχάρα 15 λεπτά στην αντίσταση και άλλα 15 λεπτά στον αέρα.