Υλικά

  • 3 1/2 κιλά έτοιμο ποπ κορν
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού σιρόπι καλαμποκιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το ποπ κορν σε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς.
  2. Εντωμεταξύ, σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε την ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού και το αλάτι και αφήστε να πάρει μια βράση σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Αφήστε να βράσει για 5 λεπτά χωρίς να ανακατεύετε και κατεβάστε από την φωτιά.
  4. Προσθέστε τη μαγειρική σόδα και την βανίλια στο μείγμα της ζάχαρης και ανακατέψτε καλά.
  5. Ρίξτε το σιρόπι πάνω από το ζεστό ποπ κορν και ψήστε για 45 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
  6. Αφαιρέστε από τον φούρνο και απλώστε το ποπ κορν σε μία λαδόκολλα.
  7. Μόλις κρυώσει καλά ξεχωρίστε τα ποπ κορν μεταξύ τους και φυλάξτε σε καλά κλεισμένο δοχείο.