Υλικά
- 3 1/2 κιλά έτοιμο ποπ κορν
- 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού σιρόπι καλαμποκιού
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το ποπ κορν σε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς.
- Εντωμεταξύ, σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε την ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού και το αλάτι και αφήστε να πάρει μια βράση σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αφήστε να βράσει για 5 λεπτά χωρίς να ανακατεύετε και κατεβάστε από την φωτιά.
- Προσθέστε τη μαγειρική σόδα και την βανίλια στο μείγμα της ζάχαρης και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το σιρόπι πάνω από το ζεστό ποπ κορν και ψήστε για 45 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Αφαιρέστε από τον φούρνο και απλώστε το ποπ κορν σε μία λαδόκολλα.
- Μόλις κρυώσει καλά ξεχωρίστε τα ποπ κορν μεταξύ τους και φυλάξτε σε καλά κλεισμένο δοχείο.