Υλικά

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 6-7 φύλλα βασιλικού
  • 2 κ. σ. κουκουνάρι (ή αμύγδαλα ή φουντούκια ή καρύδια)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε σε έναν πολυκόφτη τροφίμων το βασιλικό, το κουκουνάρι, το αλάτι και το σκόρδο και πολτοποιήστε μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή.
  2. Καθαρίστε τα αβοκάντο, που πρέπει να είναι μαλακά και ώριμα, και προσθέστε τα στον πολυκόφτη.
  3. Ξαναχτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει απαλό σαν κρέμα.
  4. Τοποθετήστε σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει ερμητικά και διατηρείστε στο ψυγείο.