Υλικά
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 6-7 φύλλα βασιλικού
- 2 κ. σ. κουκουνάρι (ή αμύγδαλα ή φουντούκια ή καρύδια)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε σε έναν πολυκόφτη τροφίμων το βασιλικό, το κουκουνάρι, το αλάτι και το σκόρδο και πολτοποιήστε μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή.
- Καθαρίστε τα αβοκάντο, που πρέπει να είναι μαλακά και ώριμα, και προσθέστε τα στον πολυκόφτη.
- Ξαναχτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει απαλό σαν κρέμα.
- Τοποθετήστε σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει ερμητικά και διατηρείστε στο ψυγείο.