Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Κρίστοφερ Γουόκεν, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ότι η σχέση του με την τεχνολογία είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Ο 81χρονος ηθοποιός δεν διαθέτει κινητό τηλέφωνο, δεν έχει στείλει ποτέ email και παρακολουθεί τηλεόραση μόνο μέσω δορυφορικής κεραίας που βρίσκεται στην οροφή του σπιτιού του.
Μάλιστα, για να δει την ερμηνεία του στη δραματική σειρά «Severance», χρειάστηκε να ζητήσει από την Apple να του στείλει DVD με τα επεισόδια, καθώς δεν έχει συνδρομητική τηλεόραση στο σπίτι του.
«Δεν έχω τεχνολογία. Έχω μόνο μια δορυφορική κεραία στο σπίτι μου. Οπότε είδα το “Severance” σε DVD που μου έστειλαν. Δεν έχω κινητό τηλέφωνο. Δεν έχω στείλει ποτέ email ή πώς το λένε, Twittered. Δεν είχα ποτέ ούτε ρολόι. Αλλά, αν χρειάζομαι να ξέρω την ώρα, απλά ρωτάω κάποιον. Και το ίδιο, όταν χρειαστεί να χρησιμοποιήσω τηλέφωνο, ζητάω αν μπορώ να δανειστώ ένα», δήλωσε ο Κρίστοφερ Γουόκεν σε συνέντευξή του εκπλήσσοντας πολλούς.
Ο Γουόκεν, ο οποίος ήταν υποψήφιος για Emmy για την ερμηνεία του στη σειρά, έχει δηλώσει ότι δεν αισθάνεται αποκομμένος λόγω της έλλειψης τεχνολογίας στη ζωή του. Όταν χρειάζεται την ώρα ή τηλέφωνο, απλώς ρωτάει κάποιον γύρω του. Αυτή η απλότητα του επιτρέπει να ζει μια ζωή απαλλαγμένη από τις πιέσεις της σύγχρονης τεχνολογίας.
Αυτή η στάση του διάσημου ηθοποιού απέναντι στην τεχνολογία έχει προκαλέσει θαυμασμό, καθώς προσφέρει μια διαφορετική προοπτική σε έναν κόσμο που εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από τις ψηφιακές συσκευές
Ο διάσημος ηθοποιός που δεν είχε ποτέ κινητό, ούτε ρολόι
Ίσως νομίζατε ότι ο λόγος που ο Κρίστοφερ Γουόκεν δεν έχει καμία σχέση με την τεχνολογία είναι η ηλικία του. Άλλωστε, είναι 81 ετών, και κάποια στιγμή στη ζωή του καθενός η συνεχής ροή νέας τεχνολογίας γίνεται απλά υπερβολική. Αλλά δεν είναι έτσι. Ο Κρίστοφερ Γουόκεν έχει επίσης δηλώσει ότι δεν είχε ποτέ ρολόι στον καρπό του.
Ίσως πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Κρίστοφερ Γουόκεν έχει δίκιο. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, το μεγάλο ερώτημα της εποχής είναι αν είμαστε υπερβολικά εξαρτημένοι από την τεχνολογία. Πανικοβαλλόμαστε αν αφήσουμε το κινητό μας εκτός οπτικού πεδίου για πάνω από 30 δευτερόλεπτα, γιατί εξαρτιόμαστε πλήρως από αυτό. Μέσω αυτού επικοινωνούμε, βρίσκουμε τον δρόμο μας, αποθηκεύουμε τις αναμνήσεις μας. Και, φυσικά, λέμε την ώρα. Έχουμε φτάσει να βασιζόμαστε τόσο πολύ στην τεχνολογία, που έχει γίνει βάρος. Όχι όμως ο Γουόκεν. Όταν βγαίνει από το σπίτι του, είναι ελεύθερος σαν πουλί. Πάει όπου θέλει, χωρίς περισπασμούς.
Μπεν Στίλερ: Γιατί δεν επιτρέπει κινητά στα γυρίσματα του «Severance»
Αυτή η αποστασιοποίηση του Κρίστοφερ Γουόκεν από την τεχνολογία συνάδει με την πολιτική του σκηνοθέτη Μπεν Στίλερ στο σετ του «Severance», όπου εφαρμόζεται κανόνας για την απαγόρευση κινητών με σκοπό τη διατήρηση ενός περιβάλλοντος χωρίς περισπασμούς για τους ηθοποιούς.
Ο Μπεν Στίλερ εξήγησε σχετικά με το θέμα: «Το συνεργείο πρέπει να χρησιμοποιεί τα τηλέφωνα μερικές φορές για επικοινωνία, αλλά προσωπικά δεν θέλω κινητά κοντά στο οπτικό πεδίο των ηθοποιών. Το χειρότερό μου είναι να βλέπω έναν τεχνικό σκυμμένο στο κινητό του την ώρα που ένας ηθοποιός δίνει όλη του την ψυχή στην ερμηνεία. Με τρελαίνει».
Ο Μπεν Στίλερ συνέχισε λέγοντας ότι προσπαθεί να προστατεύσει τους ηθοποιούς του από την παρουσία κινητών στο σετ, γιατί η υποκριτική μπροστά στην κάμερα είναι «μια ευάλωτη διαδικασία», και ως σκηνοθέτης θέλει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που να τους επιτρέπει να αποδώσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.