Χωρίς καμία αμφιβολία, η βιταμίνη C είναι η διασημότερη βιταμίνη όλων, επίσης χωρίς καμία αμφιβολία με πολλούς μύθους γύρω από αυτήν, όπως π.χ. ότι ένα ολόκληρο πορτοκάλι μας δίνει ποσοστό βιταμίνης C που ένα μικρό κομμάτι ωμής κόκκινης πιπεριάς το ξεπερνά κατά πολύ. Το έργο της είναι σημαντικό στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, στην απορρόφηση του σιδήρου, αλλά και στην ενδυνάμωση των οστών. Τέλος, βοηθά σημαντικά στη μείωση της κούρασης. Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C είναι η ντομάτα, το μπρόκολο, οι πιπεριές (και τσίλι), η παπάγια, η φράουλα, ο ανανάς, η λαχανίδα, το γκρέιπφρουτ, η πατάτα, ο αρακάς, το ακτινίδιο, το κουνουπίδι, οι φύτρες φασολιού.

Υλικά (2 μερίδες)

  • 10-12 φουντάκια μπρόκολο
  • 3 φέτες φρέσκου ανανά κομμένου σε μπουκιές
  • 10-12 κάσιους ωμά, θρυμματισμένα
  • 1 κούπα κινόα

Για τη σως

  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο με στέβια
  • 1 κ.γ. μουστάρδα

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 6-7’.
  • Βήμα 2: Βράζουμε την κινόα σε αλατισμένο νερό για 15-20’.
  • Βήμα 3: Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μας και τη σως σε ένα μπολ και ανακατεύουμε απαλά.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 280 kcal
  • Υδατάνθρακες: 8,5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 17,4 γρ.
  • Λιπαρά: 3,9 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,2 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 12,5 γρ.