Υλικά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας σε κύβους
  • 2 κ. σ. λάδι
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 1 κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος αντίχειρα, ψιλοτριμμένο
  • 1/4 κ. γλ. καυτερό τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. κουρκουμά
  • 2 κ. γλ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 3 λοβοί κάρδαμο, θρυμματισμένοι
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 300 ml ζωμό βοδινού κρέατος
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. garam masala
  • 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • 1/2 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, χοντροκομμένο
  • Ρύζι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε μία κουταλιά της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Αλατοπιπερώστε το μοσχαρίσιο κρέας και σοτάρετέ το στην κατσαρόλα για 5- 8 λεπτά, γυρνώντας το με μια τσιμπίδα στα μισά της διαδρομής μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Αφήστε το στην άκρη σε ένα πιάτο.
  3. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο στην κατσαρόλα και προσθέστε τα κρεμμύδια. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν.
  4. Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ, το τσίλι, τον κουρκουμά, τον τριμμένο κόλιανδρο και το κάρδαμο και μαγειρέψτε για δύο λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό και τη ζάχαρη και αφήστε το να σιγοβράσει.
  5. Προσθέστε το μοσχάρι, σκεπάστε με καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 1,5- 2 ώρες ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να διαλυθεί. Αφαιρέστε το καπάκι για τα τελευταία 20 λεπτά μαγειρέματος.
  6. Ανακατέψτε το garam masala και την κρέμα γάλακτος (αν χρησιμοποιήσετε) και αλατοπιπερώστε.
  7. Γαρνίρετε με τον κόλιανδρο και σερβίρετε με ρύζι.