Υλικά
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 1 στήθος κοτόπουλου ψημένο
- 1 φλ. τσαγιού κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ. τσαγιού μπάρμπεκιου σος
- 2 κ. σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και καλύψτε ένα μικρό ταψί με μία λαδόκολλα.
- Ψιλοκόψτε το στήθος κοτόπουλου σε πολύ μικρά κομμάτια και αφήστε στην άκρη.
- Με την βοήθεια ενός πιρουνιού δημιουργήστε τρύπες στη γλυκοπατάτα, τοποθετήστε στο ταψί και ψήστε για περίπου 40- 50 λεπτά.
- Σε ένα μικρό τηγάνι τοποθετήστε το λάχανο και σοτάρετε για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, ανακατέψτε και αφαιρέστε από την φωτιά.
- Μόλις κρυώσει η γλυκοπατάτα κόψτε την στη μέση κατά μήκος και βγάλτε το εσωτερκό της. Αφήστε μόνο μία πολύ λεπτή στρώση.
- Γεμίστε την γλυκοπατάτα με το κοτόπουλο και το λάχανο, γαρνίρετε με την μπάρμπεκιου σος και στολίστε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.