Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλου
- 1 αβγό (χτυπημένο)
- 2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 κ. σ. σόγια σος
- 4 κ. σ. μέλι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. κινέζικη σάλτσα Hoisin
- 1 κ. σ. καυτερή σάλτσα Sriracha
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
- Φρέσκο κρεμμυδάκι για γαρνίρισμα
- Σουσάμι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου σε μπουκιές.
- Βυθίστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο αβγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά.
- Τοποθετήστε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώστε και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι τοποθετήστε τη σόγια σος, το μέλι, το σκόρδο, την σος Hoisin, τη Sriracha και το τριμμένο τζίντζερ και αφήστε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας.
- Τοποθετήστε τις μπουκιές κοτόπουλου στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
- Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σουσάμι.