Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 αβγό (χτυπημένο)
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ. σ. σόγια σος
  • 4 κ. σ. μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. κινέζικη σάλτσα Hoisin
  • 1 κ. σ. καυτερή σάλτσα Sriracha
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι για γαρνίρισμα
  • Σουσάμι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου σε μπουκιές.
  3. Βυθίστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο αβγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά.
  4. Τοποθετήστε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώστε και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  5. Σε ένα τηγάνι τοποθετήστε τη σόγια σος, το μέλι, το σκόρδο, την σος Hoisin, τη Sriracha και το τριμμένο τζίντζερ και αφήστε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας.
  6. Τοποθετήστε τις μπουκιές κοτόπουλου στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
  7. Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σουσάμι.