Υλικά
- 400 γρ. μοσχαρίσιο κρέας, σε μερίδες
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 4 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 3 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 κ. γλ. πάπρικα
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 400 γρ. σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κ. γλ. ντοματοπολτό
- 2 φύλλα δάφνης
- Ψιλοκομμένο κόλιανδρο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς στον αέρα.
- Ζεστάνετε το μισό λάδι σε μία κατσαρόλας και σοτάρετε το κρέας. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και αφήστε στην άκρη.
- Ρίξτε το ξύδι στην κατσαρόλα και αφήστε το να φουσκώσει και σχεδόν να εξατμιστεί. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε απαλά σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
- Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, ανακατέψτε το σκόρδο και την πάπρικα.
- Μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα, ρίξτε το κόκκινο κρασί και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και στη συνέχεια ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας και τα φύλλα δάφνης.
- Αλατοπιπερώστε, βάλτε το κρέας μαζί με τη σάλτσα σε ένα πυρέξ, σκεπάστε και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες, ανακατεύοντας στη μέση και προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί. Μαγειρέψτε μέχρι το κρέας να γίνει πολύ μαλακό.
- Για να σερβίρετε, πασπαλίστε με κόλιανδρο.