Υλικά

  • 8 μεγάλα αβγά
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα αβγά με το ελαιόλαδο και το βουτυρόγαλα. Προσθέστε το τσένταρ, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Γεμίστε τις φόρμες για ντόντατ με το μείγμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά. Αφαιρέστε με προσοχή τα ντόνατ από τις φόρμες και τοποθετήστε σε μία λαδόκολλα για να κρυώσουν.