Υλικά
- 2 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για κέικ
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού αλατισμένο βούτυρο μαλακό
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
- 100 γρ. πάστα αμυγδάλου
- 2 μεγάλα αβγά
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. γ. χυμό λεμονιού
- 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι για κέικ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν και το αλάτι και ανακατέψτε.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το βούτυρο, την ζάχαρη και τη μαργαρίνη και με ένα μίξερ χειρός ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
- Προσθέστε την πάστα αμυγδάλου και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίξτε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα αμυγδάλου και συνεχίστε το χτύπημα με το μίξερ χειρός.
- Χαμηλώστε την ένταση, προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
- Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και δημιουργήστε τα μπισκότα, τοποθετώντας τα πάνω σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 8- 10 λεπτά.