Υλικά
- 1 κιλό μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 100 γρ. ρύζι γλασέ
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο νερό ή σπιτικό ζωμό λαχανικών
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια και όλα τα μυρωδικά μέχρι να μαραθούν.
- Τοποθετήστε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα κα σοτάρετε μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
- Ρίξτε το νερό ή το ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει την πρώτη βράση, συμπληρώστε και το ρύζι.
- Μόλις πιει λίγο το νερό ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι, καθώς και το χυμό από τα λεμόνια.
- Αφήστε να βράσει μέχρι να χυλώσει η σούπα σας.