Υλικά
- 1 κιλό αρνί
- 3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
- 2 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ. σ. αλάτι
- 1 κ. σ. πιπέρι
- 1 κ. σ. τσίλι σε σκόνη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμό μισού λεμονιού
- 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Ψιλοκόψτε το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το σκόρδο και τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, το τσίλι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Κόψτε το αρνί σε τέσσερα κομμάτι (μπορείτε να το ζητήσετε και από τον κρεοπώλη σας να σας το κάνει).
- Τοποθετήστε το αρνί στο μπολ με τη μαρινάδα, γυρίστε τα κομμάτια του αρνιού απ’ όλες τις πλευρές για να πάει παντού το μείγμα, καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κομμάτια αρνιού μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ένα σκούρο καφέ χρώμα.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέστε το κόκκινο κρασί και αφαιρέστε από τη φωτιά.
- Ψήστε το αρνί στο φούρνο στου 65 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά.