Υλικά
To μάτι είναι λαίμαργο λένε, καταλήγοντας να φτιάχνουμε περισσότερο φαΐ απ’ όσο χρειαζόμαστε. Φαΐ που πετιέται.
Και γι’ αυτό είναι έτοιμη να μας μαλώσει η Gio Bellino, καθώς αυτά τα περισσεύματα τα αποκαλεί «βόμβες γεύσης» και τα χρησιμοποιεί πάντα στις δημιουργίες της.
«Μην πετάτε ακόμα και τα ελάχιστα περισσεύματα του γεύματος», μας λέει στο «Flavor Bombs», «αυτά τα μικρά κομμάτια από υλικά μπορούν να μεταμορφωθούν σε ‘‘γευστικές βόμβες’’ για τα επόμενα πιάτα σας».
«Αρχίστε να συνηθίζετε να καταψύχετε τα περισσεύματά σας», συμβουλεύει, εκείνο το κομμάτι που έμεινε από το ρολό κιμά, το λίπος που έβγαλε το μπέικον που τηγάνισες, τη φτερούγα που έμεινε από το κοτόπουλο του μεσημεριού, τη λίγη μαρινάδα, το μείγμα των μπαχαρικών που ξέμεινε, τέτοια πράγματα.