Υλικά
- 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 ml φρέσκο γάλα
- 3 κλωνάρια φρέσκιας μέντας
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 10 τρουφάκια μέντας εμπορίου
Εκτέλεση
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και στη συνέχεια τη βάζετε στο ψυγείο.
- Ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα το γάλα με τη φρέσκια μέντα μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
- Σουρώνετε το γάλα και αφαιρείτε τη μέντα. Περιχύνετε τη θρυμματισμένη σοκολάτα. Σκεπάζετε για ένα λεπτό.
- Με μια σπάτουλα ανακατεύετε για να λιώσει η σοκολάτα.
- Όταν το μείγμα γίνει λείο και ομοιόμορφο, το αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά.
- Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο και λίγη – λίγη ανακατεύοντας απαλά τη ρίχνετε στη σοκολάτα.
- Μόλις το μείγμα γίνει απαλό και ομοιόχρωμο, σημαίνει ότι η μους είναι έτοιμη.
- Ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι τα τρουφάκια μέντας και τα προσθέτετε στη μους.
- Ανακατεύετε καλά ώστε να απορροφηθούν.
- Μοιράζετε τη μους σε έξι ποτήρια και την αφήνετε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.