Υλικά
Πώς είναι άραγε το τέλειο καπουτσίνο;
Αν πιστέψουμε τους ειδικούς του καφέ και τους κορυφαίους baristas, ελαφρώς αφρώδες και γεμάτο γεύσεις.
Τα πράγματα είναι ωστόσο απλούστερα απ’ όσο η παραφιλολογία του καπουτσίνο υποδεικνύει. Ένα διπλό εσπρέσο και ένα παχύ στρώμα από αφρό γάλακτος στον ατμό είναι όλα, πράγματα όχι δα και βουνό.
Έτσι τον έφτιαχναν τουλάχιστον στα βιενέζικα καφέ του 18ου αιώνα, όταν τον ονόμαζαν «Kapuziner», προσθέτοντας ακόμα και μπαχαρικά.