Υλικά

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο μπλέντερ
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο και λίγο για το τηγάνι
  • 140 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 2 μπανάνες πολτοποιημένες

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη φουντουκιού και το αλάτι.
  2. Προσθέτετε σταδιακά το αυγό, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τον πουρέ μπανάνας, ανακατεύοντας παράλληλα πολύ καλά, με μια κουτάλα ή τον αυγοδάρτη, έως ότου έχετε έναν ομοιογενή χυλό.
  3. Τον αφήνετε να σταθεί για 10 – 15 λεπτά.
  4. Βουτυρώνετε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους και το τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά.
  5. Με μια βαθιά κουτάλα παίρνετε τόσο χυλό ώστε μέσα στο τηγάνι να σχηματιστεί ένας δίσκος διαμέτρου περίπου 7 εκ.
  6. Ψήνετε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά, γυρίζετε με σπάτουλα και ψήνετε για άλλα 2 λεπτά από την άλλη.
  7. Βγάζετε το pancake και το ακουμπάτε σε μια πιατέλα. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός.
  8. Ανά 3 – 4 pancakes, ξαναβουτυρώνετε ελαφρώς το τηγάνι.
  9. Τοποθετείτε το ένα pancake πάνω στο άλλο ενώ σερβίρετε προαιρετικά με κομμάτια μπανάνας.