Υλικά
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο μπλέντερ
- ελάχιστο αλάτι
- 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο και λίγο για το τηγάνι
- 140 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 2 μπανάνες πολτοποιημένες
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη φουντουκιού και το αλάτι.
- Προσθέτετε σταδιακά το αυγό, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τον πουρέ μπανάνας, ανακατεύοντας παράλληλα πολύ καλά, με μια κουτάλα ή τον αυγοδάρτη, έως ότου έχετε έναν ομοιογενή χυλό.
- Τον αφήνετε να σταθεί για 10 – 15 λεπτά.
- Βουτυρώνετε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους και το τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά.
- Με μια βαθιά κουτάλα παίρνετε τόσο χυλό ώστε μέσα στο τηγάνι να σχηματιστεί ένας δίσκος διαμέτρου περίπου 7 εκ.
- Ψήνετε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά, γυρίζετε με σπάτουλα και ψήνετε για άλλα 2 λεπτά από την άλλη.
- Βγάζετε το pancake και το ακουμπάτε σε μια πιατέλα. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός.
- Ανά 3 – 4 pancakes, ξαναβουτυρώνετε ελαφρώς το τηγάνι.
- Τοποθετείτε το ένα pancake πάνω στο άλλο ενώ σερβίρετε προαιρετικά με κομμάτια μπανάνας.