Υλικά

  • 1 πακέτο γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
  • 450 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακό
  • 110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 160 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα τεμαχισμένη
  • 160 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
  • ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά για σαντιγί
  • ¼ φλιτζάνια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα μπισκότα σε μια σακούλα τροφίμων και τα κοπανάτε στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να σπάσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε ζάχαρη άχνη και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ξανά.
  2. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήστε την να κρυώσει λίγο. Με το μίξερ σε αργή ταχύτητα, προσθέστε τη σοκολάτα στο μείγμα από το τυρί κρέμα, ανακατεύετε αργά.
  3. Σε άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Στη συνέχεια διπλώστε το απαλά με το σοκολατένιο μείγμα προσθέτοντας τα ψιλοκομμένα μπισκότα.
  4. Ρίχνετε το μείγμα μέσα σε ποτήρια ή μικρά μπολάκια και το αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  5. Αν θέλετε, σερβίρετε πασπαλίζοντας κακάο.