Υλικά
- 1 πακέτο γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
- 450 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακό
- 110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 160 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα τεμαχισμένη
- 160 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
- ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά για σαντιγί
- ¼ φλιτζάνια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζετε τα μπισκότα σε μια σακούλα τροφίμων και τα κοπανάτε στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να σπάσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε ζάχαρη άχνη και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ξανά.
- Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήστε την να κρυώσει λίγο. Με το μίξερ σε αργή ταχύτητα, προσθέστε τη σοκολάτα στο μείγμα από το τυρί κρέμα, ανακατεύετε αργά.
- Σε άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Στη συνέχεια διπλώστε το απαλά με το σοκολατένιο μείγμα προσθέτοντας τα ψιλοκομμένα μπισκότα.
- Ρίχνετε το μείγμα μέσα σε ποτήρια ή μικρά μπολάκια και το αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Αν θέλετε, σερβίρετε πασπαλίζοντας κακάο.