Υλικά
- 350 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι ή πέννες ή της προτίμησης σας
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
- 225 γραμμάρια καπνιστός σολομός φιλέτο ψιλοκομμένος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι τον ψιλοκομμένο σολομό. Πασπαλίζετε με ρίγανη και τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι.
- Κατόπιν, προσθέτετε το σπανάκι χοντροκομμένο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σκεπάζετε και αφήνετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι δηλαδή να μαραθεί το σπανάκι.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια για περίπου 8 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια.
- Στη συνέχεια σουρώνετε τα μακαρόνια και τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα σολομού. Ανακατεύετε
- Δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μια τελευταία φορά καλά.