Υλικά
- 2 κιλά μπούτι χοιρινό
- 1½ κιλό πατάτες
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.σ. αποξηραμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα υλικά για τη μαρινάδα όλα μαζί και μαρινάρουμε από βραδύς το μπούτι.
- Δεν πετάμε την μαρινάδα, αλλά στραγγίζουμε το μπούτι.
- Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το μπούτι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
- Τοποθετούμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες σε γάστρα και από πάνω βάζουμε το μπούτι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε με την μαρινάδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 2 ώρες και έπειτα ανοίγουμε τη γάστρα για να ροδίσει.
- Πριν το σερβίρισμα αφήνουμε λίγο το κρέας σκεπασμένο για 15 λεπτά περίπου και μετά το σερβίρουμε σε πιατέλα.