Υλικά

  • 400 γρ. ρύζι για πιλάφι, καλά πλυμένο και στραγγισμένο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 1½ κουτ. σούπας κόλιανδρος, σε σκόνη
  • 4 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες, μουλιασμένες σε ρούμι ή σε νερό, μέχρι να μαλακώσουν, και καλά στραγγισμένες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 – 6 λεπτά, ώστε να καβουρδιστεί καλά.
  3. Βάζουμε τον κόλιανδρο, τις σταφίδες, το ζωμό ή το νερό και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το πιλάφι, ακολουθώντας και τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στη συσκευασία του και να απορροφήσει τα υγρά του.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το δυόσμο, διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι (αν χρειάζεται) και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα, για να απορροφήσει τους υδρατμούς.
  6. Αφήνουμε το πιλάφι να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, πριν το σερβίρουμε.