Βελτίωση παρουσιάζει από σήμερα, Πέμπτη 20/3 ο καιρός. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και όπως τονίζει σε σχετική του ανάρτηση ο Θοδωρής Κολυδάς, η θερμή μεταφορά έρχεται από την Αφρική.

«Η θερμοκρασία θα είναι 4 βαθμούς Κελσίου πάνω από το κανονικό για την εποχή», σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ.

«Μετά από την έντονη ψυχρή εισβολή που είχαμε στη χώρα μας αλλά και σε μεγάλο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι και πάλι θα επιστρέψει το “καλοκαιράκι” από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος», επισημαίνει ο Θοδωρής Κολυδάς.

«Η θερμοκρασία στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου 1500 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας) τις μεσημεριανές ώρες της ερχόμενης Τρίτης 25/03 στη χώρα μας θα είναι 4 βαθμούς υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και στην υπόλοιπη Ανατολική Ευρώπη κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου» προσθέτει.

📈🌡️🌞🌡️O ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ "ΠΑΝΩ ΤΟΥ" ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ✅Μετά από την έντονη ψυχρή εισβολή που είχαμε στη χώρα μας αλλά και σε μεγάλο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης , όλα τα στοιχεία συγκλινουν ότι και πάλι θα επστρέψει το "καλοκαιράκι" από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη. ✅Η θερμοκρασία στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου 1500 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας) τις μεσημεριανές ώρες της ερχόμενης Τρίτης 25/03 στη χώρα μας θα είναι 4 βαθμούς υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και στην υπόλοιπη Ανατολική Ευρώπη κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.📌 ΤΟ ΑΡΘΡΟ : https://kolydas.eu/2025/03/19/%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b5%cf%80-%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%87/@Starchannelnew1 @duthnac @CivPro_GR @EMY_HNMS

Posted by Theodoros Kolydas on Wednesday, March 19, 2025

Τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου

Από το Σάββατο και κυρίως από την Κυριακή προβλέπεται θερμή μεταφορά από την Αφρική που θα κρατήσει περίπου μέχρι και την 25η Μαρτίου, όπως έγραψε σε άρθρο στην ιστοσελίδα του ο Θοδωρής Κολυδάς.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ σε ό,τι αφορά στους ανέμους θα στραφούν σε νοτιάδες από την Κυριακή. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ανέβουν τόσο οι μέγιστες όσο και οι ελάχιστες θερμοκρασίες σχεδόν σε όλη τη χώρα, συνεχίζει.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από σήμερα, Πέμπτη ο υδράργυρος θα τραβήξει την ανηφόρα με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι ο καιρός θα είναι πολύ καλός και οι θερμοκρασίες θα ανέβουν κοντά στους 25 βαθμούς την 25η Μαρτίου.

Λιακάδα

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 20/3

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Στην Κρήτη τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 και από το απόγευμα θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 14 με 15 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή 21/3

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά και τα νότια θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης από τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 15 με 17 βαθμούς και τοπικά στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί.