Υλικά
- 2 κιλά αρνίσιο ή κατσικίσιο μπούτι
- 4-5 μέτριες σκελίδες σκόρδο
- 1 1/2-2 κιλά πατάτες κομμένες σε χοντρές ή λεπτές φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου
- 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τα ανακατεύουμε καλά και κόβουμε τα σκόρδα στα δύο.
- Με ένα μικρό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες στο κρέας και με το δάκτυλο μας βάζουμε σε κάθε τρύπα λίγο από το μείγμα του αλατοπίπερου και κατόπιν μισή σκελίδα σκόρδο.
- Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα σκόρδα.
- Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί γύρω γύρω από το αρνί ή το κατσίκι.
- Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου.
- Ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού λίγο ζεστό νερό και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Το ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1 ώρα.
- Το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 1/2 ώρα περίπου, μέχρι το αρνί και οι πατάτες να ροδίσουν.