Υλικά
- 1 και 1/2 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1/4 κουταλιά της σούπας τριμμένα γαρύφαλλα
- λίγη κανέλα
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 4 αβγά
- λίγο βούτυρο για τη φόρμα
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- 40 γραμμάρια αλεύρι
- 200 ml. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε στο βούτυρο το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό.
- Αποσύρουμε από την φωτιά, και ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγη – λίγη την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς.
- Τοποθετούμε ξανά στο μάτι την κατσαρόλα.
- Όταν το μείγμα γίνει πολύ πηχτό αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε την άχνη με τα γαρύφαλλα και την κανέλλα και προσθέτουμε την κρέμα μαζί με το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού.
- Ρίχνουμε τους κρόκους έναν – έναν ανακατεύοντας δυνατά.
- Παράλληλα χτυπάμε τα ασπράδια σε δυνατή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στην κρέμα.
- Βουτυρώνουμε καλά μικρά σκεύη για σουφλέ, ρίχνουμε μέσα την κρέμα και τοποθετούμε αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.