Υλικά

  • 1 και 1/2 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κουταλιά της σούπας τριμμένα γαρύφαλλα
  • λίγη κανέλα
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • λίγο βούτυρο για τη φόρμα
  • 40 γραμμάρια βούτυρο
  • 40 γραμμάρια αλεύρι
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε στο βούτυρο το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό.
  2. Αποσύρουμε από την φωτιά, και ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγη –  λίγη την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Τοποθετούμε ξανά στο μάτι την κατσαρόλα.
  4. Όταν το μείγμα γίνει πολύ πηχτό αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Ανακατεύουμε την άχνη με τα γαρύφαλλα και την κανέλλα και προσθέτουμε την κρέμα μαζί με το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού.
  6. Ρίχνουμε τους κρόκους έναν – έναν ανακατεύοντας δυνατά.
  7. Παράλληλα χτυπάμε τα ασπράδια σε δυνατή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στην κρέμα.
  8. Βουτυρώνουμε καλά μικρά σκεύη για σουφλέ, ρίχνουμε μέσα την κρέμα και τοποθετούμε αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο.
  9. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.