Υλικά
- 500 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 5 γρ. ζελατίνη (1 φύλλο)
- 50 γρ. κακάο σκόνη
- 50 γρ. ζάχαρη καστανή
- 5 γρ. τσίλι σκόνη
- 3 γρ. εσπρέσο σκόνη
- 1 αβγό
- 180 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 100 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Βάζετε αρχικά τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνετε στην άκρη για να μαλακώσει.
- Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το κακάο, τη ζάχαρη, το τσίλι και τον εσπρέσο. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε με σύρμα.
- Αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 4΄-5΄ μέχρι να πήξει συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ όπου έχετε βάλει την κουβερτούρα ψιλοκομμένη σε κομμάτια.
- Προσθέτετε τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακαεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Τη σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγί.
- Βγάζετε τη μους σοκολάτας από το ψυγείο, προσθέτετε τη χτυπημένη σαντιγί και ανακατεύετε με σπάτουλα.
- Μοιράζετε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρετε.