Υλικά
- 2 ψωμάκια για μπέργκερ κομμένα στη μέση
- 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 2 φέτες τσένταρ
- 2 φέτες μπέικον καπνιστό
- 2 αβγά
- 3-4 φύλλα μαρούλι κατσαρό
- 1 ντομάτα μικρή κομμένη σε φέτες
- 1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε ροδέλες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Αρχικά βάζετε σε μπολ τον κιμά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ζυμώνετε με τα χέρια και πλάθετε δυο μπιφτέκια.
- Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ψήνετε τα μπιφτέκια για 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα πόσο ζουμερά ή καλοψημένα τα θέλετε.
- Προσθέτετε στο τηγάνι το μπέικον και το αφήνετε να ψηθεί καλά και από τις δυο πλευρές για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό και το βγάζετε από το τηγάνι.
- Βάζετε πάνω από τα μπιφτέκια τις φέτες τσένταρ και τοποθετείτε το καπάκι στο τηγάνι ώστε να λιώσει το τυρί, για περίπου 3 λεπτά.
- Αποσύρετε τα μπιφτέκια από τη φωτιά και φρυγανίζετε τα ψωμάκια, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και τηγανίζετε τα αβγά μάτια, για περίπου 4 λεπτά.
- Βάζετε στη συνέχεια στη βάση του ψωμιού λίγα φύλλα μαρουλιού, τις φέτες ντομάτας, τα μπιφτέκια, το μπέικον και τα κρεμμύδια. Τέλος, προσθέτετε το αβγό.
- Καλύπτετε τα μπέργκερ με το ψωμάκι και συνοδεύετε με σως barbecue.