Υλικά
- 1 μικρό camembert (τυποποιημένο)
- 1 αβγό
- γαλέτα τριμμένη
- λίγο λάδι για το τηγάνισμα
- 1 κονσέρβα κομπόστα κράνμπερι ή άλλο φρούτο του δάσους
- λίγο κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Σουρώνετε τα κράνμπερι από το ζουμί τους για να μη λιώσουν με το ανακάτεμα.
- Βάζετε το ζουμί σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι και το ζεσταίνετε.
- Εν τω μεταξύ ανακατεύετε το κορν φλαουρ με λίγο νερό να διαλυθεί.
- Όταν ο χυμός των φρούτων βράσει τον κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει.
- Επιστρέφετε το σκεύος στη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση για να δέσει.
- Στο σημείο αυτό προσθέτετε και τα φρούτα και ανακατεύετε απαλά.
- Έπειτα χτυπάτε το αβγό και βουτάτε το τυρί σε αυτό και μετά στη γαλέτα και το τηγανίζετε ελαφρά κι από τις δυο μεριές να πάρει χρυσόξανθο χρώμα.
- Το σερβίρετε σε πιάτο και το περιχύνετε με την σάλτσα. Στολίζετε με ένα κλωναράκι δεντρολίβανο και σερβίρετε αμέσως.