Υλικά
- ½ φλ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά λάδι (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο) + λίγο για τη φόρμα
- 1 κουταλάκι βανίλια
- 4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ φλ. σιμιγδάλι
- 1 κοφτή κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- 2/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι πλευράς 20 εκ. περίπου και ντύνετε τον πάτο του με αντικολλητική λαδόκολλα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ετοιμάζετε το σιρόπι. Βάζετε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Ύστερα, το αφήνετε να κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε για 7-8 λεπτά. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάτε με το μίξερ σε ένα μεγαλύτερο μπολ το λάδι με τη ζάχαρη και τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν και ύστερα προσθέτετε μέσα λίγο-λίγο το μίγμα του σιμιγδαλιού, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Αδειάζετε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνετε το ραβανί για ½ περίπου ώρα ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα μπήξετε στο κέντρο του να βγαίνει στεγνή.
- Το βγάζετε, το κόβετε σε 9 τετράγωνα κομμάτια και με ένα κουτάλι το περιχύνετε με το σιρόπι, μέχρι να απορροφηθεί όλο ομοιόμορφα.
- Αν θέλετε, το σερβίρετε πασπαλισμένο με ινδοκάρυδο ή φιλέ αμυγδάλου.