Υλικά
- 225 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή σοκολατένιο κέικ, θρυμματισμένα
- 100 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
- 25 γρ. κακάο σκόνη
- 2 κ. σ. άχνη ζάχαρη
- 75 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. υποβρύχιο βανίλια
- ½ σφηνάκι μπράντι
- 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 60 ml γάλα χλιαρό
- 350 γρ. κουβερτούρα, για επικάλυψη
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τα χοντροκομμένα καρύδια, το κακάο και την άχνη ζάχαρη.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο μαζί με τη βανίλια υποβρύχιο. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μπράντι και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Ρίχνετε το υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά, μαζί με το γάλα και ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βάζετε το μείγμα κατά μήκος σε μια λαδόκολλα και το τυλίγετε σφιχτά σα λουκάνικο.
- Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.
- Το βγάζετε από το ψυγείο και με κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε ροδέλες πάχους 1 εκ περίπου.
- Λιώνετε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα την κουβερτούρα, κι όσο είναι ακόμα πολύ ζεστή βουτάτε ένα ένα τα κομμάτια του γλυκού και τα αφήνετε έπειτα πάνω στη λαδόκολλα.
- Τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα μια μια.