Υλικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι (1 1/4 κιλό περίπου)
- 1 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ ή γκούντα
- 3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
- 4 κοφτές κουταλιές βούτυρο και επιπλέον για το ταψάκι
- 3 κοφτές κουταλιές αλεύρι
- 2 φλ. γάλα
- 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια (μη βάλετε τα σκληρά μέρη του κέντρου), το ρίχνετε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει, αλλάζετε το νερό του με άλλο ζεστό και προσθέτετε αλάτι.
- Το βράζετε μέχρι να μαλακώσει για 10-15 περίπου λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει ξανά το νερό. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.