Υλικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι (1 1/4 κιλό περίπου)
  • 1 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ ή γκούντα
  • 3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • 4 κοφτές κουταλιές βούτυρο και επιπλέον για το ταψάκι
  • 3 κοφτές κουταλιές αλεύρι
  • 2 φλ. γάλα
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια (μη βάλετε τα σκληρά μέρη του κέντρου), το ρίχνετε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει, αλλάζετε το νερό του με άλλο ζεστό και προσθέτετε αλάτι.
  2. Το βράζετε μέχρι να μαλακώσει για 10-15 περίπου λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει ξανά το νερό. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.