Υλικά
- 1 φλ ρύζι μπασμάτι
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 1 κιλό γαρίδες ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
- 2 κ.σ πάστα από κόκκινο κάρι
- 2 κουτιά γάλα καρύδας
- 4 φλ. ζωμό λαχανικών
- χυμό από 1 λάιμ
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε αρχικά το ρύζι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1 1/2 φλ. νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
- Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζοντας μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτετε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 2-3 λεπτά.
- Προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 3-4 λεπτά.
- Ρίχνετε το τζίντζερ για να αφήσει το άρωμα του περίπου 1 λεπτό. Προσθέτετε την πάστα κάρι και ανακατεύετε πολύ καλά προσθέτοντας σταδιακά το γάλα καρύδας και το ζωμό λαχανικών.
- Αφήνετε να πάρουν μία βράση για λίγα λεπτά. Σερβίρετε πάνω στο ρύζι με χυμό λάιμ και τον κόλιαντρο.