Υλικά

  • 1 φλ ρύζι μπασμάτι
  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 κιλό γαρίδες ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.σ πάστα από κόκκινο κάρι
  • 2 κουτιά γάλα καρύδας
  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε αρχικά το ρύζι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1 1/2 φλ. νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζοντας μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέτετε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 3-4 λεπτά.
  5. Ρίχνετε το τζίντζερ για να αφήσει το άρωμα του περίπου 1 λεπτό. Προσθέτετε την πάστα κάρι και ανακατεύετε πολύ καλά προσθέτοντας σταδιακά το γάλα καρύδας και το ζωμό λαχανικών.
  6. Αφήνετε να πάρουν μία βράση για λίγα λεπτά. Σερβίρετε πάνω στο ρύζι με χυμό λάιμ και τον κόλιαντρο.